Психологът от Университета на Британска Колумбия Уил Жервес реши да проучи защо

  • Post author:
  • Post category:blog

Психологът от Университета на Британска Колумбия Уил Жервес реши да проучи защо

Изследователи, ръководени от учени от Imperial College London и Университета Джон Хопкинс, разкриха ХИВ чрез премахване на холестерола от тази клетъчна стена, използвайки бета-циклодекстрин (bCD), производно на нишесте, което свързва холестерола.

РЕЗУЛТАТИ: Високите нива на bCD създават голяма дупка в мембраната на вируса, което я прави пропусклива. Това доведе до по -силен адаптивен отговор, организиран от имунни клетки, наречени Т клетки.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: ХИВ не може да увреди имунната система, ако холестеролът бъде отстранен от мембраната на вируса. С отслабена мембрана, ХИВ не може да активира pDCs, така че Т клетките могат да се борят по -ефективно с вируса.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ: Изследователите проучват дали този инактивиран вирус може да се превърне във ваксина.

ИЗТОЧНИК: Пълното проучване, "Прекомерното активиране на плазмоцитоидни дендритни клетки инхибира антивирусните Т-клетъчни отговори: модел за имунопатогенеза на HIV," е публикувана в списанието Кръв.

Изображение: REUTERS/Stringer Shanghai.

Нови проучвания показват, че младите хора, диагностицирани с ХИВ, сега вероятно ще оцелеят близо 46 години благодарение на подобрените антиретровирусни средства

ПРОБЛЕМ: Положителната диагноза ХИВ вече не е смъртна присъда. Тези дни ХИВ инфекцията все повече се оприличава на хронично заболяване, което може да се лекува със строг антиретровирусен режим. Въпреки това продължителността на живота на хората с ХИВ е по -ниска от тази на общото население и много от тях продължават да живеят с недиагностициран вирус.

Учените успешно обезоръжават ХИВ Защо имаме нужда от двуезични класни стаи Физическите корени на натиска на връстниците

МЕТОДОЛОГИЯ: Изследователи, ръководени от Маргарет Мей от Училището по социална и общностна медицина на Университета в Бристол, сравниха средната продължителност на живота на ХИВ-позитивните хора, участвали в съвместното изследване на ХИВ в Обединеното кралство, с общото население на Обединеното кралство Повече от 17 600 в анализа са включени пациенти на възраст над 20 години, които са започнали лечение с антиретровирусна терапия между 1996 и 2008 г.

РЕЗУЛТАТИ: Продължителността на живота на средно 20-годишно дете, заразено с ХИВ, се е увеличило от 30 години на почти 46 години между периодите 1996 и 2008 г. Изследователите очакват, че след диагностициране на ХИВ пациентите от мъжки пол ще оцелеят средно 40 години, но ще да надживеят своите женски колеги с около 10 години. По същия начин възрастните мъже и жени в общото население на Великобритания са имали средна продължителност на живота съответно 58 и 62 години. Те също така отбелязват, че започването на антиретровирусно лечение по -късно от препоръките на препоръките води до загуба на живот до 15 години.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: По -ранната диагностика и навременното лечение са средството за дълголетие на пациентите с ХИВ.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ: Изследователи от Бостън посочват в придружаваща редакция, че макар тези постижения да са обнадеждаващи, те не са наблюдавани при всички пациенти с ХИВ. Въпреки това те казват, че това проучване служи като спешен призив за повишаване на осведомеността за ползите от текущите лечения и рутинния скрининг за ХИВ.

ИЗТОЧНИК: Пълното проучване, "Влияние на късната диагностика и лечение върху продължителността на живота при хора с ХИВ-1: Обединено британско съвместно проучване на ХИВ кохорта (UK CHIC)," е публикувана в списанието BMJ.

Изображение: REUTERS/Stringer Русия.

Вярата не просто успокоява страховете за отвъдното. Изследване, публикувано в Психологическа наука показва, че и той подхранва самоконтрола.

ПРОБЛЕМ: Религиозните вярващи често са призовани да проявяват самоконтрол. Християните например са заповядани да не лъжат, крадат или пожелават жената на ближния си. Но може ли следването на нечия вяра, която изразходва толкова много воля, също да попълни този ограничен ресурс?

Видът на националната гордост, който носи щастие Скромните лидери са по -харесвани и по -ефективен английски е изключително положителен език

МЕТОДОЛОГИЯ: Изследователи, ръководени от студента по психология на Queen’s University Кевин Раундинг, помолиха участниците да дешифрират изречения от пет думи, някои от които съдържат религиозни теми. След като ги дешифрираха, участниците бяха помолени да изпълнят редица задачи, които изискват самоконтрол, като например проявяване на търпение, забавяне на удовлетворението и въздържане от импулсивни реакции.

РЕЗУЛТАТИ: Участниците, които са работили върху изречения с религиозно ориентирани думи, упражняват значително по-голям самоконтрол, докато изпълняват задачите си. Дори след като тяхната сила на волята беше изчерпана от несвързана задача, тези религиозни подбуди успяха да заредят самообладанието им и да ги подтикнат да продължат.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Мисленето за религия увеличава волята на човека.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ: Религията може да бъде полезна в обществото. Закръгляването казва в изявление: "Хората могат да се обърнат към религията не само за трансцендентност и страхове относно смъртта и отвъдното, но и за практически цели."

ИЗТОЧНИК: Пълното проучване, "Религията допълва самоконтрола," е публикувана в списанието Психологическа наука.

Изображение: yelo34/Shutterstock.

Ново изследване изследва анти-атеистичните предразсъдъци и установява, че хората с вяра не вярват на атеистите повече от гей мъжете, феминистки, мюсюлмани и други

ПРОБЛЕМ: Въпреки че повече от половин милиард атеисти по света не представляват последователна, видима или мощна социална група, религиозните хора не ги харесват. Психологът от Университета на Британска Колумбия Уил Жервес реши да проучи защо.

Дори вашето куче за домашни любимци за първи път е „произведено в Китай“ Лекарите не винаги съобщават за сексуално насилие над деца, което включва „много малка малцинство“ от непълнолетни

МЕТОДОЛОГИЯ: С помощта на колегата изследовател на UBC Ара Норензаян и Азим Шариф от Университета в Орегон, Gervais постави няколко хипотетични въпроса и сценария пред 350 възрастни американци и близо 420 студенти в Канада.

РЕЗУЛТАТИ: Недоверието, а не отвращението, е мотивацията зад антипатията на вярващите срещу атеистите. В едно от шестте изпитания участниците намериха описание на ненадежден човек, което да е по -представително за атеисти, отколкото за християни, мюсюлмани, гей мъже, феминистки или евреи. Само изнасилвачите имаха недоверие в подобна степен.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Липсата на доверие е причината някои хора с вяра да имат предразсъдъци срещу атеистите.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ: Политическите кандидати, които не вярват в Бог или са членове на религиозни малцинства, може да се наложи да убедят избирателите, че са надеждни. Проучване на Gallup от 2007 г. показва, че само 45 % от американците ще гласуват за квалифициран президент атеист, което е най -ниската цифра сред няколко хипотетични малцинствени кандидати.

ИЗТОЧНИК: Пълното проучване, "Вярвате ли в атеисти? Недоверието е от основно значение за предразсъдъците срещу атеистите" (PDF), е публикуван в Списание за личност и социална психология.

Изображение: Mikael Damkier/Shutterstock.

Първият национален проект за застаряване на ЛГБТ подчертава необходимостта от по -подходящи услуги и по -добро здравеопазване за тази занемарена общност.

ПРОБЛЕМ: Политиците и изследователите до голяма степен игнорираха здравните проблеми на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални възрастни хора, чийто брой се очаква да надхвърли четири милиона до 2030 г.

Тестът за слюнка на ХИВ е толкова точен, колкото и скринингът на кръвта, който работи https://preglednaprodukta.top/ извънредно, може да удвои риска от депресия Английският е изключително положителен език

МЕТОДОЛОГИЯ: Социалните работници от Университета на Вашингтон, ръководени от Карън Фредриксен-Голдсен, използваха Системата за наблюдение на поведенчески рискови фактори в щата Вашингтон, за да сравнят основните здравни показатели на лесбийки, гейове и бисексуални възрастни с хетеросексуални. След това те си сътрудничат с 11 общностни агенции и изследват 2560 възрастни ЛГБТ на възраст от 50 до 95 години в САЩ, за да разберат по-добре рисковите и защитни фактори, засягащи тези възрастни хора.

РЕЗУЛТАТИ: Респондентите съобщават за по-високи нива на инвалидност, депресия и самота и са по-склонни да пушат и да пият алкохол в сравнение с хетеросексуалните на сходна възраст. Почти две трети от тях са били виктимизирани поне три пъти, а 13 % са били отказани за здравни грижи или са получили по-ниска грижа. Въпреки това, възрастните ЛГБТ възрастни остават устойчиви. Девет от всеки десет се занимават с уелнес дейности като медитация, а 82 процента казват, че редовно спортуват. Почти всички те се чувстваха добре, че принадлежат към ЛГБТ общността, а повече от една трета заявяват, че посещават духовни или религиозни служби.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: ЛГБТ възрастните хора са изправени пред по -високи нива на физически и психически дистрес, но нямат достъп до подходящи здравни услуги.

ИЗТОЧНИК: Пълното проучване, "Докладът за стареенето и здравето Различия и устойчивост сред лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални възрастни" (PDF), се провежда от Института за здраве на много поколения към Университета на Вашингтон.

Изображение: Вашингтонски университет.

Ново изследване показва, че гъвкавите работни места насърчават благосъстоянието на персонала и по-здравословното поведение на служителите.

ПРОБЛЕМ: По -добре ли са служителите в гъвкави условия на работа от тези, които остават в офиса от девет до пет?

Религиозните хора не вярват на атеистите, колкото повече изнасилвачи, повече мъже се разболяват от рак, по -малко се притесняват да се тестват, алкохолът подхранва желанието за опасен секс

МЕТОДОЛОГИЯ: Изследователи, ръководени от професора по социология от Университета в Минесота Филис Моен, анализираха надлъжните данни, събрани от 659 служители в централата на Best Buy преди и след въвеждането на инициативата „Работна среда само за резултати“ през 2006 г. Те сравниха промените в поведението и благосъстоянието, насърчаващо здравето между служители, които са се фокусирали върху измерими резултати, вместо кога и къде работата е завършена, и тези, които са преминали програмата.

РЕЗУЛТАТИ: Служителите, на които е било позволено да променят графика си и местонахождението си въз основа на техните индивидуални нужди и отговорности на работното място, съобщават, че спят почти час повече през нощта преди работа. Те са по -малко склонни да се чувстват задължени да работят, когато са болни и по -вероятно да потърсят медицинска помощ, дори когато са заети. Инициативата също така подобри качеството на съня на членовете на персонала, нивата на енергия и здравето, отчетено от тях; и намали емоционалното им изтощение, психологически дистрес и конфликт между работа и семейство.

ИЗВОД Както казва Моен в съобщение за новините, "Подчертаването на действителните резултати може да създаде работна среда, която насърчава здравословното поведение и благосъстоянието."

ИЗТОЧНИК: Пълното проучване, "Промяна на работата, промяна на здравето: Може ли гъвкавостта в реално работно време да насърчи поведението на здравето и благосъстоянието?" (PDF) е публикуван в Вестник за здраве и социално поведение.

Изображение: Юрий Аркурс/Shutterstock.

Властта корумпира, но новите изследвания показват, че тя може също така да подобри способността на човек да мисли по фокусирани, аналитични начини на работното място.

ПРОБЛЕМ: Много проучвания показват, че властта корумпира, особено когато е съчетана с некомпетентност или липса на статут. Но има ли полза и от надуването на егото на човека?

Религиозните хора не вярват на атеистите, колкото и на изнасилвачите Как да преодолеем математическото безпокойство Почти всеки би убил 1 човек, за да спести 5

МЕТОДОЛОГИЯ: Изследователи, ръководени от социалния психолог Юрий Миямото, са наели 87 европейско-американски студенти от Университета на Уисконсин-Медисън. В един от трите експеримента авторите помолиха участниците да си припомнят случаи, когато те или повлияха, или се приспособиха към други хора, за да манипулират колко силни се чувстват. След това те наблюдават учениците, докато изпълняват задача за асоцииране на думи, предназначена да тества способността им да мислят аналитично или цялостно.

РЕЗУЛТАТИ: Участниците, които си спомнят преживяванията, при които са упражнявали авторитет, са били склонни да проявяват по-задълбочена, таксономична когнитивна обработка в теста, докато тези, които си спомнят, че са били подложени на влиянието на другите, са склонни да мислят по по-общ, тематичен начин.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Чувството за сила помага на хората да мислят по -аналитично.

ПОСЛЕДСТВИЯ: "Мисленето е гъвкаво," казва съавторът Li-Jun Ji в изявление. "Ние сме в състояние да настроим стила си на мислене на нуждите на ситуацията." Тя отбелязва, че предизвикването на чувство на власт за пораждане на критично мислене може да бъде особено изгодно в Северна Америка, където целите са склонни да се дефинират сами и да са независими от по-широкия социален контекст.

ИЗТОЧНИК: Пълното проучване, "Power Fostters Независимо от контекста, аналитично познание" (PDF), е публикуван в списанието Бюлетин на личността и социалната психология.

Изображение: Дмитрий Широносов/Shutterstock.

Подрастващите, които се чувстват комфортно да изразяват мнението си у дома, могат по -лесно да устоят на негативните влияния при употребата на наркотици или алкохол

ПРОБЛЕМ: Как родителите могат да защитят тийнейджърите си от натиска на връстниците си да употребяват наркотици или да пият алкохол?

Дори вашето куче за домашни любимци първо беше „произведено в Китай“ Тези, които се обичат, прозяват заедно Как да накарат децата да ядат зеленчуците, които мразят

МЕТОДОЛОГИЯ: Изследователите от Университета на Вирджиния са наели расово, етнически и социално-икономически разнообразен набор от участници от повече от 150 семейства, за да разберат влиянието на социалните умения, близки приятелства и връзки между родители и тийнейджъри върху употребата на вещества. Когато децата бяха на 13, 15 и 16 години, учените наблюдаваха взаимодействието им със своите връстници и родители и помолиха всички да отговорят на въпросниците.

РЕЗУЛТАТИ: Юношите, които се държаха самостоятелно в семейните дискусии, бяха по -добри в това да се противопоставят на влиянието на връстниците си да употребяват наркотици или да консумират алкохол. Най -добре защитени от групата бяха тийнейджърите, които убеждаваха майките си с аргументирани аргументи, а не с натиск, хленчене или обиди, когато говореха на теми като оценки, пари, домакински правила и приятели.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Тийнейджърите, които по -открито изразяват мнението си с майките си, са по -склонни от други да устоят на натиска на връстниците си да употребяват наркотици или да пият алкохол.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ: Здравата автономия, която подрастващите установяват у дома, може да пренесе в отношенията им с връстниците, казва водещият автор Джоузеф П. Алън в изявление. "Възможно е тийнейджърите, които са сигурни в способността си да се обърнат към майките си под стрес, по -малко вероятно да се почувстват прекалено зависими от близките си приятели и по този начин е по -малко вероятно да бъдат повлияни от поведението на приятелите си, когато то е негативно."

ИЗТОЧНИК: Пълното проучване, "Предсказатели на податливостта към влияние от страна на връстниците по отношение на употребата на вещества в юношеска възраст," е публикувана в списанието Развитие на детето.

Изображение: ampyang/Shutterstock.

Способността за фокусиране е известен маркер за успех. Ново проучване установява колко рано можете да започнете да обучавате детето си на това умение.

ПРОБЛЕМ: Изследванията показват, че различията в способността на децата да се концентрират се появяват в началото на развитието и че децата, които показват превъзходство "контрол на вниманието" направи по -добре в училище надолу. Това поражда въпроса: Колко рано можете да научите детето си да се концентрира?

Една напитка на ден, един дълъг живот Най -доброто лечение за разширени вени Скоро можете да DVR вашите мечти

МЕТОДОЛОГИЯ: В продължение на 15 дни британските изследователи Сам Уас, Каска Порайска-Помста и Марк Джонсън обучават 21 11-месечни бебета да се фокусират върху определени изображения на компютърен екран. В една от четирите лабораторни задачи летяща пеперуда се появи на екрана, стига бебето да държи очите си върху нея и да игнорира други разсейващи изображения. Друг набор от бебета, контролната група, гледаше телевизия. Учените оцениха познавателните способности на децата, докато те играеха с играчки в началото и в края на пробния период.